Copyright © flueinakken.dk

Djursland


Den 12. november 2023 - Kysttur til Syddjurs


Allan og jeg er kolleger. Vi har på jobbet flere gange talt om at tage en tur til kysten sammen.


Det blev endelig dagen, hvor vi begge havde tid. Jeg hentede Allan og vi satte fra land ca. klokken 9:00. Vi kørte den lange tur ud langs vandet inden vi ramte fiskepladsen.


Da vi ankom til første planlagte spot mødte vi tre fluefiskere som netop havde opgivet på grund af vinden. Den var lidt for hård til fluefiskeriet på den plads.


Vi gav alligevel pladsen et skud med spinnestangen. Allan skulle jo teste sin nyanskaffelse. En lækker Zpey Zpin Coastal 9 fod, kastevægt 10-30 gram. En sand kastekanon.


Efter en lille time besluttede vi dog at skifte plads. Hellere bruge energien et andet sted, når der ikke skete mere.


Vi planlagde at køre til den anden side af vigen. På vejen stoppede vi på en plads jeg tidligere havde brugt, dengang jeg var juniorleder i LF26. Den så heldigvis lidt for spændende ud.


Det var et par andre lystfiskere på pladsen. Vi spurgte pænt om vi måtte gå udenom og fiske bevægeligt videre ... det var helt OK. Jeg fik lige lov til at prøve Allans nye kastekanon fra Zpey. Jeg gav ham stangen og han kastede ud og småkage ... inden jeg fik set mig om havde han fast fisk. En havørred som på øjemål var 38 cm blev foreviget og returneret i bølgen. Fedt. Ny PR til Allan på kystspin.


Vi fiskede videre og ca. 20 minutter senere kunne jeg mærke fast fisk. En havørred med OK størrelse. Den målte 53 cm. Var blank, så den kom med hjem til røgovnen. Allan fik nap af en havørred mere, som dog valgte at genudsætte sig selv.


Da vi havde fisket strækket færdigt, gik vi til bilen for at koge vand til en kop kaffe. Bagefter tog vi et træk mere. Vinden var løjet af og pladsen virkede mere stille og der skete ikke mere. Vi kørte derfor til den næste plads.


Der var lidt mere gang i bølgen, selv om vinden var løjet af. Allan fiskede pladsen, men jeg valgte at forfodre med en gennemløbswobler. Den fortsatte men linen sprang ved en kude der havde sat sig ved topøjet.


Vi valgte at snuppe en sidste plads inden vi kørte mod Aarhus igen. En helt igennem herlig dag.Tak for nogle rigtige hyggelige timer sammen Allan 😊.
Det var med et meget stort smil jeg kørte mod Hasselager igen.IMG_0610
IMG_0628
IMG_0629
IMG_0660
IMG_0640
IMG_0656
IMG_0665
IMG_0667
IMG_0674
IMG_0671
IMG_0678
IMG_0686