Masser af stimer tobiser.  Copyright © flueinakken.dk

Ebeltoft Vig


14. juni 2014


Fredag aften tog jeg beslutning om at stå op kl. 03.00 for at tage ud at fiske.

Jeg ankom til fiskepladsen lidt før solopgang og havde hele strækket for mig selv.

Det var bestemt en dejlig morgen. Der var fyldt af liv i vandet. Jeg så med det samme springende smolt og der var masser af små stimer af tobiser i vandet.

Det lovede godt. Jeg fiskede fra p-pladsen ned til første hotspot. Her mærkede jeg flere tilbud til fluen. Det var højst sandsynligt hornfisk eller smolt.Efter en time tog jeg en kaffepause. Solen var kommet frem og stod nu lavt på himlen.

En lille hare kom hoppende - troede jeg - det viste sig at være en lille kanin istedet. Den satte sig fint på kikkede på fluefiskertossen der stod ude i vandet. Gad vide hvad den tænkte. Efter 10 minutter fortsatte den ned langs strandbreden.

Jeg gik til nyt hostspot. Jeg så en meget fin havørred springe. Det skulle bliver starten til kattens leg efter musen. Den "cyklede" frem og tilbage på et stræk over 100 meter og sprang fri af vandet 5-6 gange. Først i den ene ende - efterfølgende i den anden ende af trækket. Det skete flere gange i træk. Jeg fiskede naturligvis efter den. Men den ville desværre ingenting. Jeg følte næsten af den tog fusen på mig.

Jeg valgte at give den ro og holde en pause. Da jeg kom tilbage blev taktikken at fiske fra den ene ende af strækket og fiske det igennem uanset, hvor havørren sprang næste gang. Jeg så igen flere store stimer af små tobis i vandet. Jeg satten en ny tobis lignende flue i enden af forfanget. Allerede i 3. kast havde jeg et fantastisk hug. En meget flot og tyk halvmeters havørred sprang fri af vandet - og så røg fluen ud af kæften. Øv. Tak for denne gang og på gensyn :0( Jeg lod mig ikke slå ud. Jeg kastede et par gange mere. Men havørreden var naturligvis skræmt væk. Jeg gik på land og drak en ekstra kop kaffe. Jeg pakkede efterfølgende rygsækken og fiskede tilbage mod bilen. Jeg nående at få endnu et forsigtigt tilbud til fluen. Bilen blev vendt mod Kolt ca. kl. 9.00. Det skete via en bager. Jeg tog rundstykker med hjem til familien, som næsten lige var stået op da jeg kom hjem. Fantastisk morgen. Jeg må hellere tage en lur - inden jeg i eftermiddag skal aflevere knægten og Jeppe Dreyer ved Lilleåen, hvor de skal på aftenfiskeri.