Copyright © flueinakken.dk

Djursland


16. juli 2017 – Aftentur på kysten med Jørgen – lidt aktivitet af havørreder


Fiskepausen skulle ophøre. Jørgen og jeg havde ferie begge to. Vi valgte derfor at tage en tur til kysten. Allerede kl. 14.30 satte vi fra Hasselager. Vi havde god tid. Kaffen var brygget og vi kunne lave meget mere på vores ”kogeudstyr”. Kursen var sat og vi ankom til fiskevandet ca. kl. 15.30.

Vi tog en hurtig beslutning. Denne gang skulle vi gå lidt længere. Rygsækken blev stoppet med væske og lidt mundgodt. Vi gik ca. 2 km. Efter en velfortjent kop kaffe gik vi til vandet.

Pladsen blev besøgt at et par gående fra et nærliggende sommerhusområde. Vi faldt i snak med en kvinde, hvis mand også fiskede. Hun vidste en hel del om fluefiskeriet. Det var sgu meget sjovt. Mens vi talte sprang der pludselig ørreder i baggrunden og vi måtte ud og prøve. De var meget svære. Selv om der var fisk kunne vi ikke få dem i tale. En ny kop kaffe blev indtaget. Et marsvin kom forbi med dens nye unge. Et herligt syn. De krusede frem og tilbage foran os i næste en halv time.

Efter den pause gik vi til vandet igen. Vi havde prøvet spin. Nu skulle fluen prøves. Jeg spottede en havørred og lagde fluen ud. Den landede 2 meter fra fisken. En fin trykbølge fulgte og den huggede. Den var god. Efter en kort fight valgte den dog at genudsætte sig selv. ØV. Jeg vurderede at den var 50 plus. Lidt senere gentog jeg kunsten. Havørreden var mindre. Efter lidt tid genudsatte den også sig selv. Hold op. Det var lidt irriterende. Men hvad, det var jo en dejlig aften i godt selskab. Vi stoppede da mørket kom. Vi så flere havørreder ude af vandet den aften og der var også masser af ”head og taile”. Dejlig aften ved vandet med fiskemakker. Mon ikke den plads skulle besøges igen.