En lille havørred til genudsætning. Copyright © flueinakken.dk

Ebeltoft Vig


13. april 2013


Vejrudsigten var lovende, skyet med solskin. Vandstanden passede osv. Christian og jeg tog en tur til kysten. Vi valgte vores sædvanelige hotspot. Heldigvis var der ingen biler på P-pladsen. Vi riggede til og gik hurtigt til vandet. Da vi rundede hjørnet var der desværre allerede 3 lystfiskere på hotspottet. Det var lidt af en nedtur. Vi gik tilbage og fiskede på et andet stræk. Desværre uden held. Vi tog en beslutning og kørte til et nyt hotspot. Vi havde hørt der kunne være fisk på pladsen lige nu. Vi havde aldrig fisket der før. Der var 3 andre lystfiskere på pladsen.


Heldigvis var der kun en enkelt fluefisker lige der, hvor vi skulle fiske. Jeg spurgte høfligt om det var OK vi gik i gang ved siden af ham. Det var helt fint med ham. Han fortalte at pladsen havde holdt flere fisk de seneste 14 dage, men netop i dag var de helt borte. Han var i øvrigt på vej hjem og havde ikke mærket noget. Vi besluttede alligevel at prøve. 5. kast så havde jeg fast fisk. Det var en lille blank havørred på 38 cm. Den fik friheden igen efter en hurtig fotosession.

Efter kaffepausen var det Christians tur til at fiske forrest. Jeg ventede et stykke tid med at gå ud til ham. Da jeg var på vej ud til ham fik jeg øje på en havørred. Den viste sig som en som en delfin i overfladen. Jeg råbte til Christian at jeg lige havde set en fisk. Han sagde "så fang den da". Den viste sig igen. Jeg bedømte afstanden og kastede ud. Den ramte inden for 30 cm fra hvor jeg sidst havde set den. Et træk - endnu et træk - så var der fast fisk. Det var en havørred som også kun var 38 cm. Christian genudsatte den. Desværre var det meget koldt og solen kom ikke helt frem. Vi valgte at gå til bilen. Selvfølgelig begyndte solen at skinne. Da vi kom hjem var den helt fremme på himlen. Det havde været en god forårsdag. Vi "fandt fisken". Og faktisk fandt vi yderligere et hotspot som skal prøves af i nærmeste fremtid.