den 22. april - 29. april 2022 - Nak & Æd på Djursland
Spændingen er på sit højeste, det er nu det gjaldt. En hel uges fiskeri på Djursland med fiskemakker Jørgen.
Sidste års tur skulle gentages. Vi har jo allerede udstyret 😏 ... næsten i hvert fald.
Traileren var pakket helt op. Vi satte kurs afsted mod sommerhuset.
Planen var, at vi anrettede vores bålkøkken og røgovn op først. Og så tage en slapper. Der skulle hygges fra første aften.
En god ven, Mogens, kom som aftalt forbi til et par overnatninger.
En anden god ven, Mads, stødte til lørdag.
Mogens og Mads er egge primært jægere ... de skulle derfor “opgraderes til fiskeri”.
Dagbog fra turen krydret med fotos af vores oplevelser i ugens løb.
Fredag den 22. april
Så er det afgang på den årlige fisketur … en uges Nak & Æd på Djursland.
Lørdag den 23. april
Vi tog tog vi alle fire ned for at fiske efter havørreder. Der var en pæn blæst fra NordØst, men det var heldigvis OK, da vinden ikke var kraftig. Det gav kun en lille havørred til mig som hurtigt blev genudsat. Efter nogle timer gik vi mod sommerhuset. Mads havde taget 3 kg blåmuslinger med. Bålet blev tændt og lidt senere kunne Mads tilberede muslingerne som snack. Hold op det smagte.
Vi tog en tur mere på kysten inden aften. Heller ikke denne gang var der bud efter vores agn.
Vi gik derfor til sommerhuset. Bålet blev tændt igen. Planen var at lave jægergryde over bål. Jeg havde til lejligheden medbragt noget hjemmerøget bacon. Det skulle prøves. Mens vi lavede mad hyggede vi med lidt gode sager. Jeg kommer nok til at skrive det her et par gange … hold op hvor det smagte godt … det blev spist flittigt. Vi gik dog tidligt i seng, da vi skulle op og fiske næste dag.
Søndag den 24. april
Første halvanden døgn er gået udpakning, opstilling, hygge og fiskeri … en enkelt havørred har fået friheden … bålmad af blåmuslinger med brød som snack. Jægergryde som hovedret.
Mandag den 25. april
Tidlig op før kl. 5 … morgenfiskeri før solen stod på … ingen nap fra havørred endnu … ingen hornfisk i sigte … men vi hygger.
Tirsdag den 26. april
Når vi nu ikke formår at lande de store havørreder (Jørgen Lauridsen mistede en 60 cm) må vi jo nøjes med lækker bålmad. I går fik vi lammeculotte stegt i støbejernsgryden med en masse god sager … i aften napper vi to fasaner efter samme opskrift … vi hygger og bliver fede.
Onsdag den 27. april
Klasse fiskeri i dag … havørred i hånden og flere mistet … på bålet blev to dejlige rogntunge slethvar tilberedt i masser af smør og serveret med nye kartofler … vinen er fra #mrruby … livet er skønt.
Torsdag den 28. april
Havørreder i hånden og snart i munden … det lykkes heldigvis at fange flere havørreder i dag … en enkelt på 49 cm blev hjemtaget til røgovnen … til frokostbordet i morgen. Tre hornfisk måtte lade livet … flere mistet. Sidste aften ved bålet … det kræver nok en øl eller to … livet er skønt.
Fredag den 29. april
“Nak & Æd” ferien sluttede i vanlig stil … varmrøget havørred … smørstegte hornfisk på panden over bål. Som snack stegte vi lidt rejer med hvidløg og tomater … vi er i den grad mætte på en hel uges oplevelser … vi tjekker ud og kører mod bopælen.