Copyright © flueinakken.dk
Jørgen har lige tabt en fin havørreden inden billedet blev taget. Copyright © flueinakken.dk

Jørgen Lauridsen


Jeg har trådt mine barnesko i mulden i det Vestjyske  - nærmere bestemt Nørre Nebel. Det var var her min interesse for fiskeri blev vagt til live.

Med jævnlige besøg i Kongeåen og de andre af Sydvestjysk Sportsfiskerforenings vande. Derudover foretog fiskede jeg massivt efter skaller og aborre i en nærliggende mergelgrav, hvor der også var gedder.

Å fiskeriet har været den centrale del af lystfiskerlivet indtil teltpælene blev hevet op og flyttet til Århus. En ny ære startede, da jeg mødte faderen til een af datterens veninder.  Den første (af mange) afhentninger af datteren hos familien Rohde, har skabt et venskab, langt ud over fiskeriet, til min makker Carsten.


Men nu er sitet dedikeret fiskeri – så det holder vi os til. Carsten har introduceret mig til kystfiskeriet. Dette fiskeri som jeg, på ærlig vis må indrømme, så jeg lidt skævt til, det er i dag gået hen og blevet den helt store lidenskab.

Siden den dag, for snart en del år siden, er det blevet til utallige fisketure, fluebinde- og fiskefilmsaftener. Det som kendetegner os er frem for alt, hyggen og stemningen ved og omkring fiskeriet.

Jeg har tidligere prøvet fiskeriet i Island – en dyr men fantastisk oplevelse. Jeg har også haft ture til NumedalsLågen i Norge og Mørrum i Sverige.

Naturoplevelsen er helt i top alle 3 steder og jo - det blev til enkelte fisk på én af turene.


Makkerparret

Kystfiskeriet foregår primært ved den Østjyske kyst, med enkelte afstikkere til andre kyststrækninger. Det er primært fluefiskeriet, som er i fokus. Spinnegrejet er dog ikke længere væk end det er klar til brug. Både hvis vejret kræver det eller hvis børnene skal med til sø, å eller kysten.

Kystfiskeriet har introduceret os til en flok dejlige fluefiskere fra Herning og omegn. Dem mødtes vi med en til to gange om året, hvor der "ofres" en hel weekend til fiskeri, hygge og udveksling af erfaringer og i særdeleshed historier.

26D5F277-A8FB-49F1-BB0E-055B049676C1

Å fiskeriet er dog ikke helt glemt. Vi er gået i gang med åfiskeriet i det Østjyske, da charmen ved åfiskeriet stadig ligger i baghovedet og mulighederne er jo mangfoldige.

Fiskedrømme er det også plads til. Interessen er lige nu rettet mod Island. Jørgen har familie bosiddende på Island, så den del, der hedder mobilitet og tag over hovedet, er på plads. Nu mangler valg af fiskevand og pris på samme.