Varde Å


5. maj 2018 – Fortræning til Gaula


Laura havde inviteret deltagerne for turen til Gaula til Varde Å, med det formål at vi skulle lære hinanden at kende inden turen går til Norge i uge 33. Vi mødtes ved åen og fik en kop kaffe og rundstykke inden turen gik til åen.


Jeg havde gennem efteråret fået solgt alt med 2-hånds gear. En rund fødselsdag havde hjulpet til på økonominen. Jeg havde derfor råd til at starte helt forfra med nyt gear. Valget var ikke svært. Jeg var faldet for en Zpey Ztealth 12.6 fod klasse 8.


Det var dagen hvor plastikken skulle af korken. Jeg gik alene langs åen ved første træk. Rusten var til at få øje på. Det var ca. 10 år siden at jeg sidst havde fisket seriøst i Norge ved Bjerkreimselva. Efter en pause fordelte vi os på nye pladser. Jeg fik lov til at gå sammen  med Laura. Det hjalp rigtig meget. Hun gav mig nogle gode fik og tricks undervejs. Rusten blev mindre og mindre. Jeg følte at jeg var på vej tilbage. Jeg kunne pludselig fiske uden at tænke så meget over det.

Dejlig eftermiddags tur.

Til aften mødes vi til grill og foredrag med Kenny Frost i Grinsted Sportsfiskerforenings klubhus. Et meget levende og ærligt foredrag. Han fortalte historen bag hans store passion. Vi fik tips til hans stykke af Gaula elven som vi skulle fiske på (frostfly.dk). Tips omkring blev fluevalg og fiskestrategier blev delt.

Det var en rigtig dejlig dag. Vi aftalt fordeling i bilerne og var enige om at vi skulle bare hygge os. Det var et super initiativ, at vi mødes inden turen. Så var vi fri for først at skulle lære hinanden at kende på færgen til Norge. Det betød også at der pludseligt var lang tid til uge 33. Dejlige mennesker. Jørgen og jeg glæder os helt vildt.