Copyright © flueinakken.dk

Djursland


12. april 2020 - Frisk tur med Jørgen gav smukke havørreder


Jørgen og jeg havde sat hinanden stævne ved kysten. Vi ville prøve at fange en havørred på vores nye spinnegrej. Jørgen havde investeret i en "Zpey Zpin" 9,5 fod og jeg havde investeret en "Mile High" 9,6 fod fra Go-Fishing. Begge stænger er suplime kastekanoner. Det var nu at slaget skulle stå om håneretten.


Vi ankom til kysten efter en times kørsel. Det blæste en del mere end vi havde forventet. Da vi ankom var en fluefisker på vej ud. Vi talte kort med ham. Det viste sig, at han ofte fiskede pladsen. Han sagde knæk og bræk og gik til vandet med sin fluestang og kurv. Vi tog kaffen og vores madpakke. 10 minutter senere kom fluefiskeren retur. Det blæste al for meget og vandet var meget grumset.


Vi tog derfor en beslutning om også at køre et andet sted hen. Den næste plads var noget bedre. Vi gik til vandet og kunne snart gå langs kysten for at se om der skulle være nap. Første træk gav intet og vi valgte at gå tilbage til udgangspunktet.

Et par lystfiskere var på vej hjem og vi gik i modsat retning. Efter en kop kaffe gik vi til vandet. Jeg jokede med, at det var i dag at vi begge skulle have en 60 cm havørred. Jørgen valgte, måske derfor, at kroge en flot havørred i første kast. Han skulle lige til at sige noget til mig, da havørreden klappede på wobleren og der blev trukket line af hjulet. Efter et par forsøg landede han havørreden i nettet. Vel og mærke mit net. Jørgen havde nemlig sat sit net godt fast på ryggen, så det var ikke til at få af. Lidt mobning måtte der til. Mobningen stoppede dog hurtigt, da jeg så fisken i nettet. En ganske pæn blank havørred på 60 cm.

Lige bagefter blev jeg ramt af Nemesis. Jeg startede nemlig med at knalde min wobler af i første kast. Hold k... en begynder fejl. Jeg måtte derfor i land for
at skifte agn.

P4120223
P4120217
P4120235


Lidt senere var det alligevel min tur. En flot havørred i samme størrelse klappede på wobleren. Det ruskede en hel del ... for pludselig at ruske helt af.
Forfanget sprang. Heldigvis fiskede jeg med gennemløber, så det var allerhøjest
den lille krog den måtte trækkes med et par dage. Øv, det var ikke helt min dag i dag. Jeg gik på land for at skifte agn igen.


Lidt senere kom Jørgen i land og vi fik en kop kaffe og fik også taget et par
billeder af den fine havørred.

Efter pausen gik vi igen til vandet. Jørgen fik endnu en havørred på krogen
(46-47 cm). Den kunne desværre ikke genudsættes. Wobleren var fortsat
gennem gælderne og krogen ligeså. Den blødte, så den blev også taget med
hjem.


Min tur igen ... troede jeg. En fin havørred klappede til min wobler.
Desværre røg den af efter et par rusk. Det skulle åbenbart ikke blive min dag i dag.
Men det gjorde ikke noget. Makker havde jo fået fine havørreder i dag.
Turen var reddet.


Efter yderligere en times fiskeri ud kørte vi hjem til Hasselager.
En rigtig fantastisk dejlig dag ved vandet med fiskemakker.
Det kunne bare ikke være en bedre dag. Også selv om Jørgen vandt håneretten.