Havørred på 55 cm. Fanget på glimmerrejen. Copyright © flueinakken.dk

Ebeltoft Vig


1. marts 2014


Jørgen og jeg havde endelig afsat en lørdag til at komme til kysten. Vi kørte til Ebeltoft Vig. Det regnede lidt da vi ankom. Det holdt op, da vi kom til pladsen. Vandet havde en fin høj vandstand fra start. Jeg så hurtigt en rigtig flot havørred der "gik og græssede børsteorm eller måske tanglopper". Den ville dog ikke noget, så jeg fiskede videre.

Lidt efter kom et par medfiskere med fluestængerne. De vendte om, da de så os på pladsen. Lige umiddelbart efter de var gået rundt om et hjørne og var ude af syne, fik jeg en pæn fisk på. Den kom ganske uventet og jeg fik desværre ikke givet ordentligt tilslag. Den røg af efter 2-3 gode pladsk i vandet. Jeg skød den til være ca. 50 cm.


Vi tog en kop kaffe og vandet fik lidt ro. Da vi skulle i gang igen, besluttede jeg mig at tage et træk lidt længere væk fra pladsen. Jeg havde lige et hotspot der skulle prøves. Jeg kastede et par gange på pladsen. I min øjenkron - sådan ca. 50 meter til venstre for mit hotspot,  så det ud som om der var lidt gang i den - MEGET TÆT på land. Kun ca. 1,5 m fra vandlinien.

Jeg fiskede lidt videre. Der kom endnu et plask i vandkandten. Belært af erfaring gik jeg et langt stykke op på land og kastede på langs - ud mod stedet hvor fisken "græssede". Første kast gav intet. Jeg kastede igen lidt længere ud - igen på langs. SLAM en fin havørred bed på fluen. Den svømmede næsten helt op på stranden med det samme. Efter en kort hård kort fight gav den op. Jørgen kom til og vi fik taget nogle flotte billeder. Havørreden røg naturligvis hjem til gryden og blev spist samme aften (Nøj, hvor den smagte godt).

Vi tog en slapper med varm suppe. Jørgen insistede på, at vi skulle prøve det samme lange træk igen. Denne gang gav det en havørred til Jørgen, som blev genudsat. Vi pakkede og kørte hjem igen. Dejlig dag på kysten sammen. Vi var begge enige om, at der skulle ikke gå så lang tid inden vi tog næste tur.


Tak til Rasmus Wølck - vi bandt jo fluen "Pink Glimmerreje" sidste lørdag sammen med juniorklubben ISLYNENE.Knægten ringede på vej hjem. 

Jeppe, Christian og Magnus var på vej hjem fra kysten. De havde været ved Århus Bugten. Christian fik 2 havørreder og mistede flere. Magnus havde fanget sin hidtil største havørred på flue. Den var 42 cm. Magnus mistede også en del havørreder. Jeppe havde en del kontakter og mistede en rigtig god havørred.

Så de drenge havde også haft en rigtig god tur.