Copyright © flueinakken.dk

Djursland


2. april 2015


Påskeferien er startet.

Christian og jeg valgte at benytte den første dag i påsken til en kysttur rundt på Djursland. Flere hotspots skulle prøves. Det blev imidlertidigt lidt anderledes end forventet. Vi kom aldrig videre fra første hotspot.


Vi ankom til pladsen ca. kl. 12.15 og gik til vandet. Vinden var lidt underlig fra skiftende retninger. Nogle gange var den kraftig andre gange var den næsten stille.


Vi begyndte fiskeriet og umiddelbart var der ikke rigtig held ved det. Ingen havørreder at se og ingen hug på fluen. Vi begyndte så småt at drøfte om det var tid til pladsskifte. En havørred sprang fri i det samme. Det afgjorde sagen. Vi fiskede til den og lidt efter, alle dens brødre og søstre. Nogle gode timer begyndte. Vi fangede skiftevis havørreder. De gik i stimer. Flere gange var vi ved at pakke sammen da fiskeriet døde ud igen. En kort pause efter, startede det igen med fisk i overfladen.

Resultatet blev, at vi fangede ti havørreder tilsammen. Fem over mål. De tre kom med hjem til gryden. Den største på 51 cm, næststørste på 50 cm og en på 45 cm. Resten fik friheden.

Lidt pral: Jeg fik den største. Christian fik den tykkeste (den på 50 cm) og han fangede seks af de ti havørreder. Så der var lidt oprejsning til knægten fra de sidste par ture. Bilen blev vendt mod Kolt ca. kl. 17.30.

Det var en rigtig god dag på kysten. Også selv om vi "kun" nåede et hotspot. Vi talte på vej hjem om, at det var faktisk den fisketur, hvor vi tilsammen havde fanget flest havørreder. Vores gamle rekord lød på ni havørreder. Mon ikke der kommer en enkelt eller to fisketure mere i påsken.

Livlig havørred
Genudsætning
Min største i dag på 51 cm.
Christian med hans største på 50 cm
De tre der kom hjem