Copyright © flueinakken.dk

Far/søn battle på kysten


Djursland - den 22. marts 2016


Tidlig op igen og klokken 7.00 gik turen til kysten på Djursland.


Da vi ankom galoperede Christian hurtigt ned til vandet. Jeg fulgte langsomt efter.

Undervejs stoppede jeg op og talte med en medfisker. Jeg kunne på afstand se at Christian var stoppet op et sted vi ikke havde fisket før.

Mon der var havørreder på pladsen?

Jeg gik ca. 1 km inden jeg kom til Christian. Han fik selvfølgelig en havørred, netop som jeg ankom. Det blev til tre havørreder på rekordtid. Jeg fangede intet. Var jeg frustreret? JA. Stimen var forduftet. Jeg gik op og kogte vand til en kop kaffe. Christian tog endnu en travetur på 2-3 km. Han ville fiske tilbage til mig.

Efter min kaffe var drukket, gik jeg til vandet. Jeg havde hurtigt kontakt til en havørred. Den målte 42 cm og var fed. Jeg valgte at genudsætte den. Det kunne jo være der var flere. Det var en god strategi. Tre havørreder fulgte hurtigt efter. Alle blev genudsat. Christian dukkede pludseligt op, hvorfor mon? Jeg valgte at nappe endnu en havørred på 52 cm. Det var en nedgænger. Blank men meget slank og med slidt halefinne. Den fik friheden med besked om at kikke forbi igen om 2 måneder.

Knægten var lidt frustreret. Stillingen var pludselig vendt på hovedet. Vi indtog madpakken. Vinden løjede af og det blev alt for stille. Jeg ville lige tage et træk mere. Jeg smed med det samme en havørred tæt inde under land. Christian ville bare hjem, så vi pakkede og gik mod bilen. På vejen så vi et par havørreder vende i overfladen i et andet badekar. De skulle da lige have et forsøg. Christian var først ude og fik hurtigt tre havørreder. De fik friheden igen, da de var omkring

målet. Så var stemningen ligesom vendt endnu en gang. Knægten var nu foran med 6-5, hvilket også blev slutresultatet på dagens tur. Vi rundede lige en grill og kørte til kysten for at indtage en rullekebab og en velfortjent Cola.


Dejlig dag ved vandet.