Copyright © flueinakken.dk

Djursland


17. juli 2017 – Aftentur på kysten med Christian – 3 stk. havørreder og lidt nap


Dagens aftentur skulle gå til samme hotspot, som Jørgen og jeg besøgte i aftes. Vores beretning om springende havørreder havde fået knægten op i gear.

Vi trillede afsted sen eftermiddag og var ved vandet ca. kl. 17.30.


Alt udstyr var rigget til hjemmefra, så det var let at komme afsted. Vi gik ca. 2 km langs vandet indtil vi var på pladsen. Christian hoppede i vandet og jeg fortsatte ca. 500 meter.


Efter en time kom Christian op til mig. En stor havørred sprang fri af vandet i det samme. Christian gik straks i gang med at fiske til den. Han valgte at "genudsætte" en af hans bedste kystwoblere idet linen sprang. Godt knotten gik han på land. Efter lidt betænkningstid spurgte han om han måtte låne min fluestang. Det måtte han gerne, hvis det kunne hjælpe på humøret. Det skulle vise sig at være en rigtig god ide. I de næste tre kast fangede han 2 stk. pæne havørreder på henholdsvis målet og en basse på 45 cm. Jeg fik taget et par fine billeder og de blev sat ud igen. Lidt efter fik han en mere. Den var der lidt fight i. Han lånte mit net og fik den i. Havørreden var blank og fin. Den målte 52 cm. Christian synes den var slank (det kunne han sagtens sige – når han lige har kranet flere store ørreder på Island). Han genudsatte den. Respekt for det. Jeg overtog fluestangen igen, forsøgte da også at kroge en havørred, som desværre sprang af igen. Fiskeriet døde ud igen og vi valgte at pakke og gå mod bilen.

Dejlig aften i godt selskab.