Profil

Flueinakken.dk

"Kun døde fisk flyder med strømmen"

Carsten Rohde. Copyright © flueinakken.dk
 
 
 
 

Flueinakken

er min blog der er dedikeret til min store passion lystfiskeriet.

Specielt fluefiskeriet har vundet mit hjerte. Det betyder dog ikke, at jeg er for fin til at tage spinnestangen med til vandet. Gennem årerne har fiskeriet bragt mig rundt til mange forskellige egne af Danmark. Samtidig har jeg fået en masse fiskevenner med meget forskel baggrund. Alle har den samme store passion flue- og spinnefiskeriet.


Fiskeri og naturen er det sted , hvor jeg lader op til hverdagen. Det giver masser af oplevelser og energi.


Jeg er opvokset i en lille landsby, Gerlev nær Slagelse. Min fiskekarriere startede hjemme ved gadekæret. Mit udstyr bestod af mors sigte bundet på en bambus blomsterpind. Det var ganske effektivt til små skaller og karrusser. "Udstyret" blev senere skiftet ud med en ægte fiskestang. Der blev tilbragt utallige timer ved gadekærret. Små kroge med "melklister" var super effektivt. Senere kom jeg med på de fisketure min far, onkler og morbrødre tog til ved kysten. Det var her at min interesse for kystfiskeriet for alvor slog igennem.

De er stadigvæk helt på dupperne, når der om foråret kommer hornfisk ind langs kysten.


Efter et dejligt vinterophold på Idrætshøjskolen i Sønderborg, flyttede jeg til Århus i 1990. Jeg tog fiskestangen med fra Sjælland og så begyndte mit fiskeri igen.

I starten foregik det langs havnen i Århus. Senere købte jeg en lille orange folkevogn. Så tog fiskeriet for alvor fat rundt på især Djurslands kyster.


Jeg mødte Dorthe og vi blev senere gift. Sammen fik to dejlige unger Camilla og Christian. 

En dag stod en far til een af Camillas veninder i vores brygges. Jørgen som han hed fik øje på mine waders der hang til tørre. Straks glemte vi tid og sted (og unger) og snakken gik på fiskeri. Det viste sig, at Jørgen var inkaneret fluefisker fra Esbjerg. Det blev starten til et venskab langt ud over fiskeriet.


Jeg er senere "konverteret" til fluefiskeriet. Det har givet mig mange flere havørreder. Spinnestangen er dog aldrig længere væk end jeg tager den frem, hvis jeg skal afsted med ungerne eller hvis vinden driller på kysten.


Det er også blevet til fiskeri efter Laks i Norge ved Bjerkreimselven. Jeg fangede min allerførste laks efter kun 1½ times fiskeri med 2-hånds fluestang. Så var jeg for alvor solgt til laksefiskeriet. I 2018 valgte jeg, efter næsten 10 års pause, at tage med fiskemakker Jørgen til Gaula. Vi fiskede på FrostFly Vald. Her var vi sammen med en flok spændende og dejlige mennesker. Det resulterede i vi igen i 2019 tog turen sammen.


Jeg er medlem af Lystfiskerforeningen af 1926, hvor jeg i 5 år var tilknyttet juniorafdelingen Islynene, som en del af juniorteamet. Jeg gav ved udgangen af 2017 stafetten videre til nye kræfter.


Min passion for natur og mennesker har gjort at jeg har meldt mig som frivillig i Bliv NaturligVis,  som er et projekt under Danmarks Sportsfiskerforbund og Danmarks Jægerforbund, støttet af Nordea fonden. Projektet er et gratis formidlingstilbud til skoler. BNV ønsker at være medudvikler af børns naturidentitet og naturforståelse, ved at sætte jagt og lystfiskeri på skoleskemaet.  Jeg glæder mig til at komme med ud og bidrage med min viden til de unge mennesker. 
I 2018 er jeg også blevet netværksleder for en flok friske frivillige formidlere i Bliv NaturligVis


Jeg håber du finder de korte uformelle beretninger fra vores ture sjove og underholdende. Du er velkommen til like eller dele indholdet fra hjemmesiden på de sociale medier.


Knæk & Bræk

Carsten