Copyright © flueinakken.dk
Carsten Rohde. Copyright © flueinakken.dk

Flueinakken - min blog dedikeret til store passion lystfiskeri

Fiskeri og naturen er det sted , hvor jeg lader op til hverdagen. Det giver masser af oplevelser og energi. Specielt fluefiskeriet har vundet mit hjerte. Det betyder dog ikke, at jeg er for fin til at tage spinnestangen. 


Gennem årerne har fiskeriet bragt mig rundt til mange forskellige egne af Danmark og udlandet. Jeg har fået en masse lystfiskervenner. Alle med samme passion for flue- og spinnefiskeriet.


Jeg er opvokset i den lille landsby Gerlev nær Slagelse. Min "karriere" startede hjemme ved landsbyens gadekær. Mit "udstyr" bestod af min mors køkkensigte bundet på en bambuspind. Det var ganske effektivt til små skaller og karrusser. "Udstyret" blev senere skiftet ud med en ægte fiskestang. Der blev tilbragt utallige timer ved gadekærret. Små kroge med "melklister" var super effektivt. Senere kom jeg med min far, onkler og morbrødre med på kysten. Det var her at min interesse for kystfiskeriet for alvor slog igennem. De er stadigvæk helt på dupperne, når der om foråret kommer hornfisk ind langs kysten.


Efter et dejligt vinterophold på Idrætshøjskolen i Sønderborg i 6 måneder, flyttede jeg til Århus. Jeg tog fiskestangen med fra Sjælland og så begyndte mit fiskeri igen. I starten foregik det langs havnen i Århus. Senere købte jeg en lille orange folkevogn ... en VW Boble 1302. Fiskeriet tog for alvor fat rundt på især Djurslands kyster.


Jeg mødte Dorthe, vi blev gift. Sammen har vi to dejlige unger Camilla og Christian. En dag stod en far til een af Camillas veninder i vores brygges. Han hed Jørgen. Han fik hurtigt øje på mine waders der hang til tørre og så fald snakken. Vi glemte vi tid og sted (og unger). Jørgen var inkaneret fluefisker fra Esbjerg. Det blev starten til et venskab langt ud over fiskeriet.


Jeg er "konverterede" til fluefiskeriet for ca. 22 år siden. Det har givet mig mange flere havørreder. Spinnestangen er aldrig længere væk end jeg tager den frem, hvis jeg skal afsted med ungerne eller hvis vinden driller på kysten.


Det er også blevet til fiskeri efter Laks i Norge ved Bjerkreimselven. Jeg fangede min allerførste laks efter kun 1½ times fiskeri med 2-hånds fluestang. Så var jeg for alvor solgt til laksefiskeriet. I 2018 valgte jeg, efter næsten 10 års pause, at tage med fiskemakker Jørgen til Gaula. Vi fiskede på FrostFly Vald. Her var vi sammen med en flok spændende og dejlige mennesker. Vi tog sammen tur igen i 2019.

I 2020 realiserede vi en gammel drøm og tog til Island for at fiske sammen. De senste 2 år har vi lavet en uge med Nak og Æd med udgangspunkt fra et sommerhus på Djursland.


I 2022 har jeg været på Grønland for at fiske ørreder sammen med min søn.


Jeg er medlem af Lystfiskerforeningen af 1926, hvor jeg i 5 år var tilknyttet juniorafdelingen Islynene, som en del af juniorteamet.
Jeg gav ved udgangen af 2017 stafetten videre til nye kræfter.


Min passion for natur og mennesker betød, at jeg i godt 3 år var tilmeldt som frivillig i Bliv NaturligVis. Et gratis naturformidlingsprojekt under Danmarks Sportsfiskerforbund og Danmarks Jægerforbund til skoler. BNV ønsker at være medudvikler af børns naturidentitet og naturforståelse, ved at sætte jagt og lystfiskeri på skoleskemaet. I 2018 blev jeg netværksleder for en flok frivillige formidlere. For at få mere fritid til mig selv har jeg dog valgt at stoppe i projektet.

Jeg håber du finder de korte uformelle beretninger fra vores ture sjove og underholdende. 
Du er velkommen til like eller dele indholdet fra hjemmesiden på de sociale medier.