Copyright © flueinakken.dk

Mariager Fjord


1. april 2017 – Danmarks smukkeste fjord gav fisk


Der var planlagt juniortur til Mariager Fjord. Deltagerantallet var desværre ikke som forventet, men os der mødtes havde alligevel en rigtigt dejlig dag ved vandet. To juniorer, Christian og Mikkel, deltog sammen med juniorteamet.


Vi mødtes ved sejlerklubben i Hobo som aftalt kl. 10.00. Efter en hurtig omklædning og grej var rigget til, kørte vi mod vandet. Nordsiden skulle besøges først.

Vi tog en lang gå tur efter vi ankom. Og fordelte os langs bredden. Jeg selv gik længst. Jeg havde nemlig valgt at fiske flue og vinden var ikke helt nem. Jeg havde udset mig et spot som gav pote sidste år i Fjord til Fjord konkurrencen. Jeg fiskede ca. en halv time. Jeg kunne se at Christian var på vej ud mod mig. Han manglede kun et par hundrede meter, da jeg mærkede noget ved fluen (den berømte pink flue, som Christian har bundet og jeg fanger fisk på). Jeg løftede stangen forsigtigt, der var havørred. For en sikkerhedsskyld gav jeg et hurtigt tilslag. Havørreden var sikkert kroget. En kort men hård fight begyndte. Jeg kikkede over min højre skuldre og så at der var 3-4 tilskuere. Et par medfiskere havde rundet pynten, jeg startede ud fra. Havørreden kom i nettet og efter et par hurtige billeder og et mål på stangen, kom den tilbage i sit rette element. Egentligt kunne jeg godt have taget den, men dagen var jo lige startet. Og der var meget langt til køleboksen i bilen.

De andre kom til pladsen umiddelbart efter. Der var ikke sket noget. Vi besluttede efter kort tid at skifte plads. Da vi skulle tilbage til bilen, skulle vi lige forcere en flot højlandskvæg som var kommet på græs. Mikkel og jeg tog den lange tur udenom, mens de hårde drenge alias Anders og Christian gik lige forbi de flotte dyr med de lange horn. Næste stop. Christian tog en kort lur i bilen, men Anders, Mikkel og jeg gik til vandet. Anders fik en fin havørred som var helt bank. Den blev genudsat vurderet til omkring målet. Mikkel havde kontakt. Det skete ikke mere og vi besluttede at skifte plads endnu en gang. Denne gang valgte vi sydsiden. På pladsen havde Christian flere kontakter. Vi andre mærkede intet. Der var dog et par medfiskere på pladsen, som havde fundet stimen. Flere havørreder kom på land hos dem. Så der var da fisk. Bilerne blev vendt mod hjemmet. Dejlig dag i godt selskab.