Christian med sin første havørred over mål på flue. 41,3 cm. Copyright © flueinakken.dk

Fjord til Fjord - 1.præmie


28. april 2013


Sidste dag i fiskekonkurrencen.

Jørgen hentede os kl. 6.15. Vi viste allerede, hvor vi skulle hen. Der skulle nemlig benhårdt fiskes efter juniorpræmien. Tænk hvis knægten kunne vinde i år. De 3 tidligere år havde desværre ikke givet noget til ham.

Vi ankom til pladsen - det var et rent mirakel - vi fik for 3. dag i træk pladsen for os selv fra start. Havørrederne var synlige fra start.

Jeg havde flere gode tilbud efter fluen - det samme havde Jørgen. Christian kom gående langs stranden og kom hen til mig. Vi stod og talte lidt sammen og samtidig lagde han fluen ud. Der var fast fisk i samme kast. En hurtig fight og havørreden var på land. Vi målte den til 41 cm. Knægten var lykkelig. Endelig - hans første havørred over mål. Den blev gokket.

Christian måtte sætte sig ned og holde pause. Jørgen og jeg fiskede videre, men kunne godt mærke at drengen ikke ville andet end at komme til indvejningen. Efter 1½ times yderligere fiskeri, kørte vi til Grejbiksen.

På vejen talte jeg med en anden lystfisker. Han kunne fortælle, at der var en junior mere som havde fanget en havørred og den var noget længere. Jeg forberedte Christian på det, så han ikke havde for høje forventninger. Vi ankom til indvejningen og fik vi målt og vejet havørreden. Den var nøjagtig 40,2 cm og havde en konditionsfaktor på 1,0 rent. Bag Christian stod den anden dreng. Han havde fanget en rigtigt flot blank, men meget slank havørred på 57 cm. Den blev desværre afvist. Dens kondi var for dårlig. Heldigvis viste Ronnie fra Grejbiksen fra sin storsindet side og gav den anden dreng en fiskestang som trøstepræmie. Det var et fornemt træk (Han kom endda også på podiet senere og fik taget billede af fisken).

Det betød, at Christian nu lå til førstepladsen i juniorkonkurrencen.  45 meget lange minutter senere var indvejningen slut. Det betød, at Christian vandt juniorpræmien - et gavekort på kr. 2.500,- til Grejbiksen. Hold fast, hvor var både far og søn stolte. Ca. 250 mennesker klappede af ham til præmieoverrækkelsen. Og der blev taget billeder af det hele. Det må siges at det var en stor dag. 3 dejlige fiskedage var kulmineret med en god præmie og en førsteplads til knægten.  Meget trætte kunne vi køre hjem og få ordnet alt vores grej, som efter disse oplevelser trængte til smøring og afvaskning. Vi har dog lidt at se frem til, da jeg har lejet et sommerhus i Fjellerup allerede om 14 dage. Så er der lagt op til 4 shoppe- og fiskedage med hele familien. Jørgen kikker også forbi med sin familie og fiskestængerne.