Copyright © flueinakken.dk

Djursland


28. marts 2020 - Djursland gav både hug og havørred


Efter en god løbetur rundt i Hasselager, spurgte Christian, om jeg ville med ud og fiske havørreder på kysten. Jeg sagde hurtigt ja, da jeg godt kunne mærke mine ben skulle holdes i gang. Det ville helt sikkert hjælpe, at dyppe dem i kold vand på kysten iført vaders og en fluestang i hånden.


Da vi ankom til første spot var det heldigvis højvande, perfekt vind og ingen andre lystfiskere. Vi fiskede pladsen af i Christian tempo ... det vil sige, der var ikke tid til kaffe. En lille times tid senere var pladsen fisket af. Desværre uden at vi så eller mærkede fisk.

Næste plads blev gennemtrevlet på en god halv time. Det lykkes mig at få en havørred til at hugge ... desværre valgte den at genudsætte sig selv inden jeg nåede at se fisken. Pladsen gav ikke flere oplevelser. Vi kørte videre for at tanke mm.

Sidste spot blev besøgt. Igen perfekt vind god vandstand og ingen andre lystfiskere. 

P3280011
P3280006
P3280034
P3280020
P3280027

Vi gik i hver sin retning. Efter kort tid skiftede jeg flue. En pink Easy røg på forfanget. Fluen som Per Gylling havde lært mig at binde. Et kast bum. En flot og fed vurderet 60+ havørred klappede kæberne omkring fluen. Den sprang fri af vandet 2 gange og ruskede i overfladen. Ved tredje spring røg den af ... øv tænkte jeg ... skulle jeg ringe til knægten? 
Jeg valgte, at lægge flue i vandet nogenlunde samme sted. To træk. Så var der
havørred på fluen igen. Denne gang en mindre fisk. Jeg besluttede mig for, at den skulle med hjem til gryden. Den blev derfor gokket og efterfølgende målt til 48 cm.

Christian kom til pladsen. Han fiskede pladsen af mens jeg gik til bilen.
Havørreden kom på køl. Kort tid efter valgte vi at kalde det for en dag og vendte bilen mod Hasselager.

En god dag. Hvor var det godt knægten inviterede mig en tur til kysten. Hvem ved, måske står den igen på fiskeri i morgen.