Djursland


14. april 2018 – 4 stk. havørreder i hånden


Kysten kaldte igen. Christian og jeg havde endelig en mulighed for at komme afsted sammen. Nikoline tog med os. Vi startede ud med at hente ekstra waders til hende. Efterfølgende måtte vi en tur i Grejbiksen for at hente Christians waders, som havde været til reparation. Så det var næsten middag inden vi nåede til første hotspot. Vi delte os op og jeg gik alene i modsat retning. Pladsen gav ingenting. Vi besluttede at skifte plads. På denne plads varede ikke længe før jeg havde første kontakt. En godt fightende havørred blev nettet. Den var blank og tyk. Jeg tog et hurtigt stangmål af den og så fik den friheden igen. Jeg gik langsom ned langs kysten og nåede kun få meter da den næste havørred snappede den samme flue – en pink reje, som Christian havde bundet. Den var ligeså vild og sprang flere gang ud af vandet. Den havde samme kondi men var noget flottere. Samme størrelse som sidst, så den fik også friheden igen. Efter et times tid vendte vi bilen mod en købmand, så vi kunne proviantere.

Da vi kom på den nye plads, kørte vi samme opskrift. Vi delte os og gik i hver sig retning. Jeg rundede en pynt os så en med fisker nette en fin havørred. Den fik også friheden. Jeg fik en rigtig god sludder med ham. Vi aftalte at jeg gik bagom ham og et stykke længere væk, hvorefter jeg skulle fiske i samme retning som ham. Jeg lagde samme flue ud igen. Den havde jo vist sit værd. To kast – bum – så var der igen fisk. En blank havørred blev nettet. Samme størrelse som sidst. Den fik også friheden. Historien gentog sig. To kast – bum – så var den fjerde havørred kroget. Samme størrelse, den røg retur. Mine ”nye fiskemakker” vendte sig og kikkede – jeg smilede – jeg havde lige fanget to havørreder på det vand, som han lige havde fisket igennem.

Han kom over. Vi fik en rigtig god sludder. Han var først flyttet til Århus for et halvt år siden. Jeg gav et par staldtips. Jeg gik mod bilen og mødte Nikoline og Christian. Mens vi klædte om så vi en anden med fisker nette et par havørreder. Det var nogenlunde samme størrelse som dem jeg havde fanget. Jo jo – det er for alvor ved at blive forår. Havørrederne er tilbage. Det lover godt til Fjord til Fjord konkurrencen.  Dejlig dag ved vandet.