Fantastiks aftenbillede taget ved Fyens hoved. Copyright © flueinakken.dk

Fed fiskeferie på Fyn


19.-21. september 2014


Islynene har i weekenden været på kystfiskeri efter havørreder på Fyn.

Torben Thinggaard havde til lejligheden fået en rigtig god aftale med Claus Eriksen. Juniorerne kunne låne hans sommerhus, som blev brugt til base for weekendens fiskeri efter havørreder.

Vi mødtes ved Go Fishing i Odense lidt før kl. 17.00. Butikken blev nøje gennemgået for grej og fluer inden vi satte os i bilerne og kørte mod Fyns hoved. Der skulle weekendens fiskeri foregå ud fra.


Da vi ankom til sommerhuset, blev der hurtigt rigget til. Solen ville  snart gå ned. Vi nåede lige at fiske en times tid inden det blev rigtigt mørkt.

Der blev fanget en enkelt havørred første aften. Den blev taget af Jeppe Dreyers far Hans.

Juniorerne havde fået hver deres opgave med at sørge for et måltid. Jeppe Laursen fik hurtigt varmet den medbragte lasagne til fredag aften. Resten af aftenen hyggede vi. Vi blev hurtigt enige om at stå tidligt op for at tage morgentrækket.

Næste morgen ringede vækkeuret kl. 5.30. Efter et enkelt rundstykke blev juniorerne fordelt i vores 3 biler. Planen var, at vi spredte os lidt. Så forøgede vi vores chancer for havørreder. Morgenen var præget af tåge og enkelte af os mærkede dog alligevel fisk. Et par havørreder fandt fluen, men ville ikke helt sidde fast.


Lidt op af formiddagen kørte vi hjem til sommerhuset for at spise morgenmad/frokost. Der blev slappet af. Efter en ny samling og rådslagning fordelte vi os igen. Hen på eftermiddagen lykkes det for Christian at fange en havørred på 49 cm. Det gav en del blod på tanden til aftentrækket. Vi savnede dog lidt mere gang i den. Men havørrederne var svære – måske fordi vandet stadigvæk havde en høj temperatur kombineret med svag vind.


Claus gav os nogle gode råd over telefonen og vi lavede ny fordeling til aftentrækket.

Om aftenen tog Oliver, Magnus og Jeppe Dreyer sammen med mig til en af Claus anbefalet fiskeplads på Fyns hoved. Det skulle vise sig af være en rigtig god ide. Aftenen bød på masser af kontakter og springende fisk i den smukke solnedgang. Magnus indledte med at fange en havørred lidt under målet. Oliver fulgte trop med en rigtig pæn havørred på 47 cm. Lidt senere igen fangede Magnus igen en havørred - denne gang på 40 cm. Den blev genudsat. Det lykkes også Oliver at fange en hornfisk. Jeppe og jeg havde flere kontakter, men desværre ingen fisk på land. Vi syntes alligevel, at det havde været en forrygende oplevelse. Mens vi fiskede på strækket talte vi med en lokal fynbo, som ofte fiskede på denne fiskeplads. Han fik hele to havørreder samtidig med drengene. Begge over mål.


Det var i mellemtiden blevet mørkt og vi satte kurs mod sommerhuset. Vi skulle hjem og nyde de hjemmelavede burgere som Hans diskede op med. Det var noget der kunne bruges.

Resten af aftenen blev brugt til råhygge inden vi relativt tidligt gik i køjen. Planen var at vi næste dag skulle tidligt op igen.Søndag morgen stod vi op samme tid som dagen før. Trætheden var begyndt at melde sig. Så der var et par juniorer og en enkelt senior som blev liggende i køjen. Resten valgte at fordele sig lidt rundt på de nærliggende pladser.

Søndagen bragte desværre ingen havørreder på land. Vejret var ellers blevet lidt bedre havørred vejr. Dog var vinden drejet en hel del. Om eftermiddagen mødtes vi til oprydning ved sommerhuset kl. 14.00. Inden vi gik i gang med det blev der overrakt en præmie, for den største havørred til Christian. Et fint knudeløst kystnet. Jeppe Dreyer fik fiduspræmien – en fortolkning af en rigtig ”UV pattegris” som blev givet for hans måde at være på over for de andre juniorer. Han er god til at tage hånd om dem. Torben roste efterfølgende juniorerne for det fortrinlige sammenhold som de udviste. De er gode til at passe på hinanden. Klokken 15 var vi færdige med at rydde op. Der blev givet krammere og sagt farvel og på gensyn.

Vi håber at turen til Fyn kan gå hen at blive en tradition.