Islynene foran Danmarks Center for vildlaks. Copyright © flueinakken.dk

Skjern Å weekend


8. juni 2013


Islynene var samlet fra lørdag til søndag ved Skjern Å.

Turen startede med teori af juniorleder Torben Thinggaard.

Efterfølgende kørte vi til åen for at fiske. Torben fulgte fluefiskerne og Frederik gik med spinnefiskerne.

Der blev gået til stålet og juniorerne fiskede ivrigt. Der var endda tilbud Jeppe fra en stor blank laks. Efter 4 timer kørte vi til vores base igen.Claus Eriksen kom forbi og bandt den verdensberømte og berygtede flue "Pattegrisen". Juniorerne fik sig en på opleveren. Claus var meget spændende at høre på. Han inviterede endda Islynene til Fyn for at fange havørreder på et senere tidspunkt.

Hugo og Jesper fra Guideline forbi og demonstrerede stænger og kasteteknik med fluestængerne. Mætte på oplevelser gik vi tilbage og fik aftensmad.

Næste morgen skulle vi tidligt op. Det var vist ikke alle der var klar til det (hvorfor mon). Frederik kørte hurtigt afsted med spinnefiskerne og Torben fik langt om længe gang i alle fluefiskerne.

Dagen bød heldigvis på en stor 5 kg. havørred som Frederik fangede og genudsætte for at skåne bestanden. Og minsanten om ikke Jeppe fik en flot havørred på 50 cm. Det var en stolt fanger.

Undertegende fik et rigtigt godt hug (laks måske...). Den gik tungt opstrøms. Først efter et par minutter kunne jeg se at det var en 5+ kg gedde. Det var personlig rekord hvis den kom på land. Men grejet var jo sat op til Laks. Så gedden røg af efter ca. 3-4 minutters intens fight.

Vi sluttede dagen med fluebinden med Jesper Perkur. Der blev bundet laksefluer til den helt store guldmedalje.

Alle juniorerne var også ved at være noget trætte. Kl. 15.00 sluttede en pragtfuld weekend.

Både Magnus og Christian faldt hurtigt i søvn i bilen.