Copyright © flueinakken.dk

Djursland


Den 10. december 2023 - Kold dag med vind og regn gav havørred.


Allan og jeg havde aftalt en tur sammen på kysten. Planen var igen at jagte havørreder. 


Da jeg kørte mod Århus Nord for at hente ham kunne jeg godt se at vejret var lidt udfordrende i dag. DMI havde lovet en del blæst og regn. Desværre fra Øst, SydØst. Ikke de bedste forhold. Det skulle blive bedre ved frokost tid lovede DMI.  Og det slå os bestemt ikke ud. Vi tog tøj på til forholdene og tænke alternativt med hensyn til fiskepladser.


Allan stod som aftalt klar klokken 8:05 og vi kørte hurtigt mod fiskepladserne på Djursland.


Første plads blev hurtigt fisket af. Det var ingen nap. Hold op, hvor var det bidende koldt. Fingrene måtte lige varmes en ekstra gang. Vi besluttede derfor at køre til næste plads mens vi fik varmen.Vi tog et pitstop i Føtex Ebeltoft. Kaffe, smurte rundstykker og en basse til hver, derefter videre til næste fiskeplads. Der var en enkelt lystfisker fisker mere på vej ud til fiskevandet da vi ankom til pladsen. Han gik modsat af os, så det var ingen problem.


Vi gik til vandet og tog et par kast med spinnestangen. Vupti jeg havde fast fisk efter nr. 2 kast. En pæn lille blank havørred lige under mål havde taget wobleren. Den blev nænsomt afkroget og genudsat. Fedt det lunede lidt i kulden.


Vi fiskede pladsen færdigt og gik tilbage til udgangspunktet. Blot for at se om vi kunne overliste en havørred mere. Ca. 10 kast senere ... desværre ingen nap. Vi gik til bilen  og kogte vand til en velfortjent kop kaffe. Lystfiskeren, som tidligere gik modsat os, kom også til bilen parkeret ved siden af. Han blev tilbudt en kop varm kaffe. Det sagde han hurtigt ja til. Alt hjalp mod kulden i dag. Vi fik en god sludder inden vi satte os i bilen for at køre. Inden vi kan afsted kom Troels med en makker, de skulle til pladsen efter os. Efter et par udvekslinger af staldtips kørte vi videre til næste plads.


Den blev grundigt afsøgt for havørreder. Desværre var det igen en nitte. Derfor tog vi bilen til en plads på vejen hjem til Aarhus. Den blev fisket ret hurtigt, blot for at Allan lige skulle lære den at kende.


Vi var enige om at det igen havde været en helt igennem hyggelig dag. Vi var også enige om, hvis vi hver især skulle havde fisket i dag, så var vi ikke kommet afsted. Ikke med det vejr i dag. Tak for nogle rigtige hyggelige timer sammen Allan 😊.


IMG_1199
IMG_1192