Copyright © flueinakken.dk

Skjern Å


30. august 2015


En ny laksefisker er født. Christian har fanget sin første laks i Danmark.

Skjern Å leverede varen ...


Juniorteamet fra LF26 og jeg have arrangeret en fisketur til Skjern Å.

Frederik Iversen og Senja Furbo Hansen, det absolut mest frygtede par blandt vestjyske laks, kom og viste hvordan man fisker effektivt med spin i Skjern Å. Fisketeknik, kast fluer og så videre blev gennemgået efter behov.


Det skulle blive en af det helt gode fisketure. Vejret var perfekt og Skjern Å leverede i den grad varen. Vi havde lidt mandefald på juniorsiden, blandt andet fordi Islynene endnu engang har leveret en elev på Aalestrup Naturefterskole (ANE). Magnus er startet på startet på fiskelinjen i år. Han er allerede begyndt at tømme Lerkenfeldt Å for havørreder. Oliver var elev på fiskelinjen sidste år. De næste par år er der et par juniorer mere, der har planer om at tage et skoleår der.

Vi mødtes ved Albæk Bro kl. 10.00, hvor grej og tips blev delt af Frederik og Senja. Juniorerne og Anders gik med Frederik og Senja, mens Torben Thinggaard og jeg tog turen nedstrøms med fluen. Jeppe Laursen lagde hårdt ud med tre gedder. Det var nu ikke det eneste der blev set. Flere laks var på træk. Flere laks valgte også at springe ud af vandet

Torben var den første der fik laks på land. Han fik en stålblank hidsig grilse på 65 cm på sin verdensberømte flue. Den blev fightet og genudsat med det samme. Dejlig start på dagen. Efter en velfortjent pause. Gik Senja til åen med sin netop hjemmelavede kondomspinner, kort tid efter fik hun en dejlig stor laks på anslået 100 cm. Jeppe Laursen og Christian løb hurtigt hen til hende for at hjælpe. Efter et hurtigt foto blev laksen genudsat.

Senja lånte sin spinnestang til Christian. Hun guidede ham kyndigt gennem det store sving. En laks viste sig og han kastede til den. Laksen klappede med det samme til og en rigtig god fight fandt sted. Det viste sig at være en flot finneklippet hanlaks på 85 cm. Laksen blev behandlet nænsomt, da den skulle genudsættes. Kvoten for laks over 75 cm er for længst opbrugt. Hvor var han stolt knægten. Hans første laks. Jeg var  også meget meget stolt og glad. Juniorteamet var også helt i skyerne. Det var det bedste der kunne ske. En junior der får sin første laks på eget fiskevand.

Tidsplanen røg helt i hegnet, da vi havde set mange laks og der var kommet hele tre laks på ”på land”. Det havde været en dejlig eftermiddag og aften.

Vi glæder os allerede til weekenden 18. – 20. september, hvor vi skal med juniorerne på en ”Fed fiskeferie på forrygende Fyn”.

Det skal fra juniorteamet lyde en rigtig stor tak til Frederik og Senja.

Specielt Senja som guidede Christian til sin første laks. Det er mega stort.


Følg Senja's blog

Følg Frederik's blog