Copyright © flueinakken.dk

Fjord til Fjord - dag 1


24. april 2015


Den årlige Fjord til Fjord konkurrence er i gang. Hele weekenden deltager Christian og jeg i den. Første dag gik ikke så ringe endda ...


Taktikken var lagt. Vi ville fiske hurtigt. Havørrederne skulle findes. Det skulle vise sig at være en god plan. Christian havde flere nye steder i baghånden. Tips fra gode fiskevenner var kodet i telefonen.


Første hotspot (vores normale favorit) blev hurtig fisket igennem. Der var tre hollændere på pladsen, som var på en af deres to årlige ture til Danmark, for at fange vores eftertragtede havørreder. Hverken hollænderne eller vi mærkede eller så nogen havørreder. Vi rykkede derfor hurtigt til et ny hotspot. Et sted som jeg aldrig havde fisket før. Christian havde været der med sine juniorvenner fra Islynene. Han glædede sig til at vise pladsen frem. Jeg synes det var en ganske fin plads. Jeg landede hurtigt 4 stk. havørreder. Tre over mål og en under. Den største på anslået 43-44 cm. De blev alle genudsat, da jeg vurderede at de ikke kunne vinde noget som helst i konkurrencen. Og vi har jo fisk i fryseren allerede. Jeg kunne godt mærke, at stillingen 4-0 ikke helt passede junior. Mens han var lidt fustreret, sendte jeg varme tanker til Torben T. fra Islynene. Vi spiste madpakken og kørte til endnu et hotspot. Det havde vi heller ikke havde fisket før sammen.

På pladsen gik det helt galt for mig. Jeg fik et godt hug, men havørreden røg hurtigt af igen. Ved nærmere eftersyn, kunne jeg se at krogen var knækket. Det er lidt svær så :o). Jeg skulle til at skifte flue og opdagede at min skydeline var flosset. Jeg rykkede lidt og så gik det fra hinanenden. Heldigvis havde jeg en reserve i bilen. Mens jeg skiftede kunne jeg se en heftig aktivitet længere henne af kysten. Christian havde landet en havørred. Den var over mål. Der var vild jubel. Den blev gokket, og lagt på køl. Den kunne måske komme med i konkurrencens præmie for største fisk fanget af en junior.

Vi valgte lige, at tage en plads mere på vejen til Grejbiksen. Der eneste vi fangede var solen på vej ned. Hold op det var flot.

Bilen blev vendt og vi kørte til indvejning.

Christians havørred målte 44,9 og kom på en foreløbig 1. plads i juniorkonkurrencen. Der er langt tid til søndag kl. 12.00. Så taktikken er at fiske videre for at se om den kan forbedres. Planen er at stå tidligt op i morgen. Jørgen kommer forbi kl. 5.00.