Copyright © flueinakken.dk

Helgenæs


28. juni 2015


Flot vejr på kysten. Dejligt selskab.

Springende fisk. Lidt på krogen. Dejlig dag.


Jørgen, Christian og jeg tog en søndagstur til vandet.

Vi var ved kysten, netop som tidevandet var på sit højeste.
Første hotspot blev pløjet særligt grundigt igennem. Vi så flere springende havørreder, desværre helt uden for kastehold.

Bilen blev vendt mod næste hotspot. Her gik vi flere lange stræk igennem. Christian tog en enkelt hornfisk. Ellers ikke noget.

Vi talte om at skifte plads. Vejret klarede op og solen kom frem. Nu var det næsten for varmt. En kaffepause senere besluttede vi alligevel at gå ud på en nærliggende revle for at fiske den af. Vandet var faldet, så muligheden bød sig. Jørgen fik hurtigt en lille havørred på, som nænsomt blev genudsat.

Christian ringede fra bilen. Han havde klædt om. Han gad ikke mere, dog kun indtil han hørte om Jørgens havørred samtidig med, at jeg havde set en havørred fri af vandet. Knægten kom hurtigt til pladsen. Han havde taget Jørgens spinnestang med. Fluestangen blev i bilen. Han kastede ud, mens han var på vej mod revlen, og bang, så sad der en hornfisk på krogen. Ufatteligt. Lidt senere kryderede han det med en havørred på 35 cm. Den fik naturligvis også friheden.

Jeg selv mærkende kun nap fra hornfiskene. Jeg så eller mærkede ingen havørreder.

En sidste kop kaffe blev drukket, inden vi kørte hjemad igen. Dejlig dag. Næste gang må vi hellere huske solcremen.