Copyright © flueinakken.dk

Super morgen med fisk til

alle mand


Djursland - den 28. marts 2016


Ilden i fiskehjerterne er for alvor tændt. Foråret er over os. Vi måtte afsted igen for at se om der fortsat var fisk på pladsen. Vi havde i dag taget min fiskemakker Jørgen med. Vi ankom til pladsen ca. 30 minutter før solen stod op. Der gik et par medfiskere et stykke fra gårdsdagens hotspot, så vi gik hurtigt til vandet for at bade fluen i ”vores badekar”.

Hold op for en solopgang det var bare flot. Der gik lidt tid inden der skete noget. Først da solen lige var tittet frem kom de første tilbud til vores fluer. Alle mand mærkede fisk. Jørgen og Christian lagde hårdt ud, synes jeg. I løbet af de næste par timer fangede de henholdsvis 3 stk. havørreder til Jørgen og 5 stk. havørreder til Christian (hans største på 51 cm – hans fedeste på 48 cm).

Jeg var lige ved at brænde helt af, da jeg smed den 3. havørred i træk. Der måtte simpelthen en kop kaffe til. Jeg tog pausen sammen med Jørgen, mens Christian fiskede videre. Mens vi drak kaffen fik jeg øje på en havørred på et sted som Christian fiskede hen i mod. Han forcerede pladsen uden at mærke eller se noget. Ganske uhørt valgte jeg ikke at sige noget (han var jo ligsom meget foran) og gik lidt senere til vandet. Og så startede festen. Jeg så pludselig flere havørreder og fik mange tilbud. Der gik lidt tid så kom den første havørred på land. En lille sag som var under mål. Den røg hurtigt ud igen efter en mobilfoto af Jørgen. Jeg sendte fluen i samme retning. Christian var nu kommet tilbage igen, han lugtede fisk. Jeg fik et godt hug. Havørreden røg af efter kort tid. Så kom endnu et hug. Denne gang sad havørreden fast. Den målte 42 cm og kunne egentligt hjemtages, men jeg ville hellere genudsætte hurtigt, så jeg kunne tage en der var større. Efter kort tid kom der igen et hug. Havørreden fulgte hurtigt med ind. Jeg troede derfor at det var en undermåler. Målebåndet viste dog 42 cm. Den blev genudsat, i håbet om en mere, gerne 50 plus. Desværre var stimen væk, så det blev ikke til flere havørreder i dag. Men hold op for en sidste dag i påskeferien. Endda i rigtigt godt selskab, med 11 stk. havørreder på land. Alle Catch and Release.