Copyright © flueinakken.dk

Djursland


13. april 2017 – Guidning for gamle fiskevenner gav havørred


De fleste lystfiskere ved at det er høj helligdag på søndag den 16. april. Laksen må fanges i de vestvendt åer. Fredningen er ovre. Onsdag aften tikkede en besked ind fra nordmanden Olaf Solberg, en gammel fiskemakker fra tidligere ø-ture, som jeg min fiskemakker Jørgen havde deltaget i sammen, år tilbage.

Olaf, hans svigerfar Ole og Ole Friis (også gammel fiskeven fra vores ø-ture), havde egentlig planlagt en fisketur til Fyn, for at slå tiden ihjel inden laksepremieren søndag. Han spurgte om jeg ikke ville guide dem en tur på Djursland. Fedt tænkte jeg, det var længe siden.

Kalenderen blev ryddet og besked var klar retur; "Det ville jeg vældig gerne". Vi aftalte at mødes på en af mine pladser næste morgen.

Jeg var første mand på pladsen. Det gav mig lige mulighed for at testfiske en fluestang jeg havde lånt af Troels. Min egen knækkede jo dagen før. 25 minutter senere ankom gutterne til pladsen. Gensynsglæden var stor. Det var mindst 10 år siden vi havde fisket sammen.

Kaffen kom i koppen, men de riggede til. Kort tid efter var vi ved vandet. Vi fordelte os på pladserne. På et tidspunkt gik jeg hen til Ole og bad ham gå forrest. Jeg udpegede et spot, hvor jeg tidligere havde fanget havørreder på. Der var ca. 100 meter derop. Mens Ole fiskede hen mod pladsen, gik jeg lidt bagved. Netop da han ramte pladsen, smækkede en på havørred på 45 cm på fluen. Den blev landet og hurtigt genudsat, så jeg nåede næsten ikke af få et billede.

Olaf og svigerfar kom til pladsen. Vi gik til bilen og indtog vores madpakker, mens vi sendte pralefluer og historier rundt.

Bilerne blev vendt mod ny plads. Jeg fangede "hele to tobiser" på fluen. Det samme gjorde Olaf. Ole Friis gik foran mig og han fik endnu et godt tilbud til fluen. Den sad dog ikke fast. Vi tog en slapper på kysten inden vi besluttede en sidste plads. Det blev til en halvtimes fiskeri uden held. Vi sagde farvel og på gensyn. Jeg var helt høj da jeg kørte hjem. Det var en rigtig dejlig dag på kysten med gamle fiskevenner. Den må gentages en anden gang. Knæk og Bræk til gutterne søndag. Det bliver en stor dag "Laksepremiere".