Djursland


20.-22. april 2018 – Fjord til Fjord 2018


Fjord til Fjord 2018 konkurrencen er overstået. En rigtig fantastisk weekend nok engang arrangeret af Grejbiksen i Trige.


Team flueinakken.dk bestående af fiskemakker Jørgen, søn Christian og jeg selv havde glædet os i mange uger. Vejret var forudset af DMI til at blive fiskevejr. De holdt hvad de lovende. Allerede torsdag blev bilen pakket med grej, køleboks og fødevarer. Der skulle ikke mangle noget. Og det kom der heller ikke til.Fredag mødes vi formiddag og var ved vandet 5 minutter før start kl. 12.00. Planen var at fiske lange stræk af på Djursland hele weekend og ikke køre så meget. Christian blev smidt af på en nyt spot han lige ville prøve. Jørgen og jeg kørte videre længere ned af kysten. Da vi ankom til vandet var der meget høje bølger mod land, vinden var heldigvis rigtig. Desværre var vandet også fyld med store områder med snask i vandet. Vi var lige ved at vende om. Det gjorde vi heldigvis ikke. Fluen blev lagt i vandet og ikke meget senere kunne jeg lande en fin havørred omkring målet. Jørgen havde også held på pladsen han fik to havørreder i samme størrelse. Alle tre fik friheden igen. Kaffe er et fast ritual vi skal igennem Jørgen og jeg. Vi holdt en pause og kontaktede Christian. Han var ikke overraskende rendt ind i en stime havørreder og havde allerede fanget 9 stk. mellem 40-45 cm på det tidspunkt. Til turen havde han medbragt Kurt som teamets fiskemaskot. Den må siges at have brag held i sprøjten fra start. Tallet blev til 12 stk. havørreder inden han mødtes med os. Vi fik ikke mere på den plads. Dog var der flere tilbud til fluen. God start.

Vi kørte videre og efter en velfortjent frokost, var planen at fiske en ny plads. På pladsen mødte vi mange medfiskere. De var også med i konkurrencen. Christian var hurtigt ved vandet. Jørgen og jeg tog en vanlig kop kaffe. Inden vi fik set os om kom Christian retur med en pæn havørred på ca. 50 cm. Den røg på køl og vi gik alle tre efterfølgende til spottet. Efter et stykke tid have jeg hug fra en lille havørred lige under mål. Den sprang dog af. Lidt senere genudsatte jeg en havørred. Christian og Jørgen kom til. De var ellers på vej til bilen og ville videre. En havørred sprang af vandet og det blev til en beslutning om at prøve lidt mere på denne plads. Det blev en opvisning fra Christians side. Vi kunne kun set at han landede flere havørreder. Alle pæne fisk op til 45 cm. Hele 7 stk. mere blev det til. Ganske imponerende han var nu på 19 stk. havørreder. Jørgen var på 3 stk. og jeg havde ”kun” fanget to havørreder. Hvilket jeg var godt tilfreds med. Grillpølser og fadøl i Grejbiksen trak. Vi valgte at derfor at køre til indvejning med Christians havørred. Vi fik en god sludder med flere fiskere i Grejbiksen og ikke mindst Peder, Jonas og Ronnie i butikken. Historier blev delt og stemningen var høj. Der var set mærket havørreder flere steder. Christian vurderede, at hans havørred ikke ville holde en plads i konkurrencen. Men det var dumt ikke at få den vejet ind. Tænk hvis vejret slog om og der ikke blev fanget mere. Dejlig start på første dag.


Lørdag morgen ringede alarmen kl. 4. Planen var at køre til kysten tidligt. Vi ankom på samme plads som dagen før. Vi var de første. Vinden var taget til og efter en time valgte vi at køre videre. Denne gang til en gammel kending. Christian blev igen sat af samme sted. Jørgen og jeg fiskede også samme stræk. Det lykkes mig at fange en rigtig pæn tyk havørred på 47 cm. Den kom i køleboksen. Christian havde vanlig stil fået 5 stk. havørreder. Energidepoterne var ved at slippe op. Vi kørte ud for at proviantere og efterfølgende vende bilen mod ny plads. Jørgen og Christian fiskede et stræk, mens jeg tog en powernap i bilen. Da de kom tilbage flyttede vi bilen et stykke og vi forsøgte alle tre igen. Ingen held denne gang. Kursen blev sat mod et nyt spot. Jørgen og jeg aldrig havde fisket der. Vi mødte igen flere medfiskere, som var med i konkurrencen. Det var bare hyggeligt. Efter en sludder gik vi til vandet. Denne gang fik jeg havørred lige undermålet – den blev hurtigt genudsat. Lige bagefter fik jeg endnu en pæn havørred på 47 cm. Den kom også på køl. Hen under aften gik vi til bilen. Igen tog vi turen forbi Grejbiksen. Det var kommet flere fine havørreder ind til indvejningen. Vi fik igen en god sludder og behandling inden vi trætte kørte hjem for at sove.


Søndag var alarmen sat på samme tidspunkt kl. 4. Vi kørte dog ca. en halv time senere end planlagt. Christian og jeg havde sovet for længe. Vi vågnede da Jørgen bankede på ruden. Heldigvis var det hele klar i bilen og vi kom kun lidt forsinket afsted. Vejret var ikke det bedste vinden var kold og vi var trætte. Vi kørte derfor lidt rundt efter at have fisket første plads. Bageren blev besøgt og de smurte rundstykker gled hurtigt ned efterfulgt af en høj snegl.Vi valgte efter et stykke tid at stoppe fiskeriet. Vi kørte til Grejbiksen og så præmieoverrækkelsen. Gamle kendinge og fiskevenner blev mødt. Solen stod højt på himlen. Alle var i godt humør. For vores vedkommende blev det ny rekord i antal af havørreder nemlig 32 stk. – rigtig mange af dem i god kondi over mål. Det har til dato været vores bedste deltagelse i Fjord til Fjord konkurrencen. Og vi har været med i mange år. På trods af manglende placering i konkurrencen i år, kunne vi glade, mætte og trætte køre hjem. Super dejlig weekend i rigtigt godt selskab.