Djursland


17. oktober 2018 – ny udklækkede juniorledere fandt havørreder


Christian og Jonas har netop afsluttet fiske 4 på juniorlederuddannelsen som Danmarks Sportsfiskerforbund afholder hvert år. Jeg skulle hente dem på Aalestrup Naturefterskole (som de begge var elever på sidste år).

Hele fire efterårsferier er brugt til formålet. Stort tillykke drenge. Det er fortjent. 


Dagen skulle fejres med en fisketur til kysten. Vi kørte til første spot på Djursland. Efter en hurtig omklædning strøg vi i vandet. Vi samledes efter en time. En enkelt blank havørred på 45 cm til Christian blev det til der. Havørreden svømmer endnu. Vi sadlede om igen og kørte til nyt spot. Drengene gik i forvejen. Jeg kogte vand til kaffe inden jeg gik til vandet. Jeg fiskede ud langs kysten til drengene. Da jeg kom til pladsen havde Jonas en fin havørred på 45 cm. Den fik friheden igen. Jeg gik i vandet ved siden af knægtene. Lidt efter fik Christian et godt hug. Det var en let farvet havørred hun på 58 cm. Den fik friheden igen, så den kunne fortsætte sin færd mod åen.

Drengene var trætte, jeg selv var også klar på at køre hjem. Vi gik til bilen og kørte hjem. Vi satte Jonas af i Skanderborg, da han lige skulle på en togtur hjem til Ringsted station. Dejlig dag ved vandet.


Der skal lyde en stor tak til bestyrelsen i Lystfiskerforeningen af 1926

som har gjort det muligt for Christian at gennemføre juniorlederuddannelsen.

Spændende hvad det bringer i fremtiden.